Nyheter & Pressinfo
Olmloggo_symbol_80h

Arkiv och bibliotek

Nyfiken på historia? På museet kan du söka efter material om Östergötlands mångfacetterade kulturarv. En av våra viktigaste uppgifter är att se till att vårt gemensamma kulturarv bevaras och är tillgängligt för allmänheten. Forskare, skolklasser och allmänt historieintresserade som vill veta mer om länets historia eller sin hembygd är välkomna att besöka vårt bibliotek och arkiv. Bibliotekets boksamling har byggts upp under nästan 100 år och är en fantastisk tillgång för forskning. Arkivet innehåller handlingar från 1600-talet fram till idag och har också samlats in under många år.

Vi har öppet 11-16 tisdag till fredag. Vill du komma en annan tid kan du kontakta Freddie Hallberg, 013 - 23 03 92.

ARKIVET

I det topografiska arkivet finns handlingar och fotografier om kyrkor, byggnader, fornlämningar och personer. Här finns också ett innehållsrikt klipparkiv.  Under flera decennier har vi inventerat byggnader i länets alla kommuner. Sök bland kvarnar, prästgårdar, missionshus, broar och mycket mer.

I kart- och ritningsarkivet finns bland annat otroligt vackra färglagda ritningar av byggmästarsläkten Nyström och från Reijmyre glasbruk. I de enskilda arkiven hittar du förenings-, företags-, gårds-, person- och släktarkiv.

Biblioteket innehåller lokalhistorisk litteratur, arkeologiska och byggnadsantikvariska rapporter. Tack vare flera donationer så har vi också en unik samling av litteratur om konst och konsthantverk.


Östergötlands museum

Besöksadress:
Raoul Wallenbergs plats

Godsadress:
Vasavägen 16

Postadress:
Box 232
581 02 LinköpingTelefon: 013-23 03 00
Epost: Östergötlands museum


Löfstad slott

605 97 Norrköping

Telefon: 011-33 50 67
Epost: LöfstadFakturadress

Fack 4200
Box 3039
831 03 ÖstersundSe avdelningar och personal →

Translate

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om allt som händer på museet!

Facebook

Facebook  Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott >

Pressrum

Följ Östergötlands museum