Som arkeolog på Östergötlands museum arbetar du med förstudier, underlag för miljö- och konsekvensbeskrivningar, inventeringar, utredningar, byggnadsarkeologi, fornminnesvård och frågor rörande kulturlandskap. För denna tjänst är arbetet i huvudsak koncentrerat till arkeologiska utgrävningar och samtliga tidsperioder kan förekomma. Teamet består idag av sju arkeologer.
Personliga egenskaper
Som person har du en positiv grundinställning, är strukturerad, noggrann och har förmåga att skapa goda samarbeten med såväl kollegor som externa parter och uppdragsgivare.
Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har minst 90hp/60p (3 terminer) arkeologi.
Erfarenhet från fältarkeologiska uppdrag och digital inmätningsdokumentation är meriterande.
B-körkort är inget krav men meriterande.
Om anställningen
Tjänsten är en visstidsanställning för fältsäsongen 2021 med tillträde efter överenskommelse.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast söndagen den 25 april. Du skickar ditt CV till rekrytering@ostergotlandsmuseum.se. Märk din ansökan med diarienummer 0060/21.
Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mats Magnusson, avdelningschef på tel. 013-23 03 74 eller via mats.magnusson@ostergotlandsmuseum.se.
Emma Karlsson, facklig företrädare för DIK på 013-23 03 68 eller via emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se.
Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt från säljare av rekryterings- och bemanningstjänster samt andra rekryteringskanaler.
Om museet
Östergötlands museum berättar om historien och visar samtiden genom att samla, vårda och visa konst och kulturhistoriska föremål från Östergötland, Sverige och världen. Östergötlands museum är en stiftelse som arbetar för att det ska finnas ett stort kulturutbud präglat av kvalitet och nytänkande i hela regionen.
I museibyggnaden i centrala Linköping bedrivs, utöver museiverksamheten, arkeologi, byggnadsvård, konservering. Museet har ett eget bokförlag och förvaltar ett flertal kulturhistoriskt viktiga gårdar och fastigheter runt om i länet. Även verksamheten på Löfstad slott drivs av Östergötlands museum. På museet arbetar cirka 60 personer.
Nu genomgår museet en historisk förvandling. Museibyggnaden i Linköping är, sedan 2019, stängd för besökare men innanför väggarna pågår en helrenovering av fastigheten och byggnation av helt nya utställningar. Vi renoverar och utvecklar för att skapa en livfull mötesplats som öppnar för besökare igen under slutet av 2021.