Nyheter & Pressinfo
Olmloggo_symbol_80h

Producent med fokus på IT-teknik

Är du en mångsidig producent som har fingret på den digitala pulsen? Vill du ta ansvar för att integrera IT-ceums arbete i Östergötlands museums ordinarie verksamhet? Välkommen att söka tjänsten som producent med fokus på IT-teknik! Sista ansökningsdag är den 10 juni.

Om museet
Östergötlands museum är en stiftelse som förvaltar och visar konst och kulturhistoriska samlingar i världsklass samt förvaltar kulturfastigheter. Förutom publik verksamhet framför allt i museibyggnaden i Linköping och vid Löfstad slott, bedriver museet ppdragsverksamhet inom arkeologi, konservering och byggnadsvård. Verksamheten är främst finansierad genom anslag/projektbidrag och uppdragsintäkter. Museet har cirka 60 anställda samt ett 40-tal anställda på timbasis vid behov.

Dina arbetsuppgifter
Datamuseet/IT-ceum öppnade 2004 som ett samarbetsprojekt mellan Linköpings kommun, Linköpings universitet och Saab. Idag är verksamheten en del av Östergötlands museum och har som mål att från olika vinklar belysa den dåtid, samtid och framtid där datorer spelar eller har spelat stor roll. Mer information om IT-ceums verksamhet finns på www.datamuseet.se 

Vi söker en driven och mångsidig producent som har fingret på den digitala pulsen och vill ta ansvar för att integrera IT-ceums arbete i Östergötlands museums ordinarie verksamhet. Du förväntas också stärka museet med UX-kompetens och tjänstedesigntänkande.

Du är en del av avdelningen för publik och lärande där bl.a. museets pedagoger och kommunikatörer ingår. Avdelningens uppdrag är att bedriva och utveckla museets pedagogiska verksamhet, ansvara för museets kommunikation, programverksamhet och bemötande samt, tillsammans med övriga avdelningar, producera museets utställningar. I tjänsten får du möjlighet att utveckla mötet mellan museets publik och teknikhistoria.

Östergötlands museum kommer under 2019 påbörja renovering av museibyggnaden och förnyelse av utställningar och koncept, en del i uppdraget blir att utveckla IT-ceums roll i "det nya museet" som förväntas öppna 2021.

I tjänsten ingår
- Ansvara för och utveckla den datahistoriska utställningen Digitala drömmar och programpunkter kopplade till IT-ceums verksamhet
- Vara drivande i upplevelsedesign och tjänsteutveckling på museet
- Bistå utställningsproducenter och museipedagoger med hur man kan använda teknik för att engagera besökare

Kvalifikationer
Visste du att det första svenska spelet skapades på en 200 kg tung bordsdator på Saab i Linköping i början på 60-talet? Eller att den första svenska datorn byggdes 1950 och programmerades med sladdar och stickproppar? Det spelar ingen roll – huvudsaken är att du är nyfiken, kan skapa extraordinära upplevelser och har ett genuint intresse för möte mellan människor och teknik, datorer, spelkultur och IT-historia.

Vi söker dig som brinner för datorrelaterad historia och har goda förmågor att samarbeta och förmedla dina idéer och visioner till både nördar och noviser. Du ska ha utbildning eller erfarenhet av upplevelsedesign. Utbildningar som är relevanta för tjänsten är bl. a. upplevelsedesign, beteendevetenskap, utställnings- och kulturproduktion, rumslig gestaltning, design- och produktutveckling, spelutveckling, projektledning. Tjänsten kräver ett tvärvetenskapligt och tvärmedialt synsätt. Det är meriterande om du har kunskaper inom tjänstedesign. All form av teknisk kompetens är meriterande.

För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är lyhörd, lösningsorienterad och håller ett högt tempo, är noggrann och nyfiken inför dina arbetsuppgifter. Du är kreativ och har förmågan att driva processer och ro i land förändringar. Du har mycket bra samarbets- och kommunikationsförmåga och är diplomatisk utan att ge avkall på att kunna ifrågasätta och ställa krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Östergötlands museum tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Östergötlands museum i Linköping. Tillträde efter överenskommelse. Läs mer om Östergötlands museum på www.ostergotlandsmuseum.se.

Ansökan
Personligt brev och meritförteckning/CV skickas till rekrytering@ostergotlandsmuseum.se märk din ansökan med diarienummer 0143/18. Sista ansökningsdag är den 10 juni 2018.

Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta museichef Olof Hermelin, tel 013-23 03 01, olof.hermelin@ostergotlandsmuseum.se
Facklig kontaktperson är Emma Karlsson, DIK, tel 0709 - 75 67 28 emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se.


Östergötlands museum

Besöksadress:
Raoul Wallenbergs plats

Godsadress:
Vasavägen 16

Postadress:
Box 232
581 02 LinköpingTelefon: 013-23 03 00
Epost: Östergötlands museum


Löfstad slott

605 97 Norrköping

Telefon: 011-33 50 67
Epost: LöfstadFakturadress

Fack 4200
Box 226
751 04 UppsalaSe avdelningar och personal →

Translate

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om allt som händer på museet!

Facebook

Facebook  Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott >

Pressrum

Följ Östergötlands museum