Nyheter & Pressinfo
Olmloggo_symbol_80h

Uthyrning av lägenhet i Onkel Adamsgården

Vill du bo mitt i Linköping i en historisk miljö? Vi har i så fall lägenheten för dig/er!

Här får ni det bästa av två världar, en modern lägenhet i en fastighet med charmen från 1800-talet bevarad. Lägenheten ligger på Hunnebergsgatan 30 A, på nedre botten i en tvåvåningsfastighet. Här bor ni med närhet till Linköpings kulturstråk. Längs gatan finns flera charmiga kulturfastigheter bevarade.

Fastigheten uppfördes 1795. Under senare delen av 1800-talet bodde här den kände läkaren och författaren Carl Anton Wetterbergh, kallad Onkel Adam. Familjens hem finns att besöka i en museivåning på övre plan. Till museidelen hör även en insynsskyddad innergård och en vacker trädgård.

Totalt omfattar lägenheten en boyta fördelat på 4 rum och kök, ca 80 kvm med en planlösning som gör lägenheten lämplig för en till två personer. Allt är i nyrenoverat skick.

Samtliga rum har trägolv och flera rum har kakelugnar. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll, diskmaskin och utdragbar fläkt. I köket finns även den äldre spisen med spiskåpa och en bakugn bevarad. Badrummet är inrett med duschhörna, toalett, handfat med överskåp samt handdukstork. I anslutning finns en tvättstuga med tvättmaskin och vask. Till lägenheten hör en egen insynsskyddad trädgård med uteplats att vårda.

Till hyreskontraktet hör speciella villkor i ett separat avtal (se bilaga).

Månadsavgift: 10 500 kronor

Välkommen att anmäla intresse redan idag! Du anmäler intresse genom ett personligt brev. I brevet berättar du varför just du/ni skulle kunna vara rätt hyresgäst i denna unika lägenhet. Berätta gärna om er bakgrund, arbete, trädgårdsintresse, kulturella intresse eller annan för oss som hyresvärd intressant information.

Tyvärr har vi inte möjlighet att per telefon berätta om lägenheten, vi undanber oss därför telefonförfrågningar. Visning kommer att ske för ett mindre urval av de som lämnat intresseanmälan. Referenser och kreditupplysning kommer att tas på preliminärt utvald hyresgäst.

Anmälan sker endast via mail: info@ostergotlandsmuseum.se Märk din intresseanmälan med dnr 0270/17. Sista dag för anmälan är 30 september.

Tillträde tidigast 1 november. 


Östergötlands museum

Besöksadress:
Raoul Wallenbergs plats

Godsadress:
Vasavägen 16

Postadress:
Box 232
581 02 LinköpingTelefon: 013-23 03 00
Epost: Östergötlands museum


Löfstad slott

605 97 Norrköping

Telefon: 011-33 50 67
Epost: LöfstadFakturadress

Fack 4200
Box 226
751 04 UppsalaSe avdelningar och personal →

Translate

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om allt som händer på museet!

Facebook

Facebook  Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott