Nyheter & Pressinfo
Olmloggo_symbol_80h

Avdelningschef Publik och lärande

Vill du ansvara för och utveckla den breda verksamhet som möter museibesökaren; utställningar, pedagogik och evenemang? Välkommen att söka tjänsten som avdelningschef för Publik och lärande!

Östergötlands museum
Östergötlands museum är en stiftelse och ligger i centrala Linköping. På museet och dess filialer arbetar ett 80-tal personer. Museet har verksamhet i hela regionen och spänner över konst, form och design, konservering, byggnadsvård, kulturhistoria och arkeologi.

Antalet besökare har ökat kraftigt, bland annat efter vår aktiva satsning på utåtriktad verksamhet mot breda målgrupper och samhällsaktuella frågor. Vi är en dynamisk, projektinriktad organisation och vår ambition är att fortsätta utveckla verksamheten.

Avdelningen för publik och lärande
Som chef för den publika avdelningen har du det övergripande ansvaret för att leda den mångfacetterade verksamhet som möter våra besökare; utställningar, program, pedagogik, butik och evenemang.

Du har budget-, personal- och resultatansvar för din avdelning och ingår i ett antal interna och externa styrgrupper. Du har kunniga medarbetare, ingår i flera samrådsgrupper och i ledningsgrupp som rapporterar direkt till museichefen.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en erfaren chef och som brinner för att utveckla en verksamhet med hög kvalitet, bland annat för en av våra viktigaste målgrupper – barn och unga. Du är lugn, stabil, tydlig och har stor förmåga att lyssna, ser möjligheter och kan driva en strukturerad långsiktig utveckling med verksamhetsfokus. Som person är du drivande och resultatinriktad, strukturerad och ansvarstagande.

Du har en god kommunikativ förmåga som gör att du kan anpassa din kommunikation till olika målgrupper och sammanhang. Du är en inspirerande, coachande ledare med förmåga att samla dina medarbetare kring vision och mål och arbeta strukturerat. För att trivas med jobbet måste du gilla att arbeta i högt tempo, ha en god förmåga att delegera uppdrag samt en förmåga att skapa och upprätthålla många kontakter såväl internt som externt.

Meriter
Du har flerårig och välrenommerad erfarenhet av att framgångsrikt utveckla verksamheter i ledande befattning. Du har erfarenhet av avdelnings- och ämnesöverskridande arbete och är van vid att arbeta i projekt. Du har dokumenterad ekonomisk och administrativ förmåga och kapacitet. Du har tidigare arbetat med projektstyrning, budgetarbete, samarbete och verksamhetsuppföljning.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska. Du har relevant akademisk examen inom verksamhetsområdet. Det är meriterande om du har en ledarskapsutbildning. Tidigare erfarenhet av arbete med publik verksamhet, gärna inom konstnärlig och/eller kulturverksamhet eller utställningar, pedagogik och/eller barn- och ungdomsverksamhet är meriterande.

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare med bastjänst samt förordnande som avdelningschef under fem år. Heltid.

Ersättning
Fast lön.

Så söker du
Ansökan skickas till e-postadress: rekrytering@ostergotlandsmuseum.se
Sista ansökningsdag är 2017-05-01.

Kontakt
Olof Hermelin, museichef, tel 070-107 61 01, olof.hermelin@ostergotlandsmuseum.se.
Emma Karlsson, facklig företrädare för DIK, tel 013-23 03 68, emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se.


Östergötlands museum

Besöksadress:
Raoul Wallenbergs plats

Godsadress:
Vasavägen 16

Postadress:
Box 232
581 02 LinköpingTelefon: 013-23 03 00
Epost: Östergötlands museum


Löfstad slott

605 97 Norrköping

Telefon: 011-33 50 67
Epost: LöfstadFakturadress

Fack 4200
Box 226
751 04 UppsalaSe avdelningar och personal →

Translate

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om allt som händer på museet!

Facebook

Facebook  Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott