Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.09.12 kl 14:00

Kulturarvsdagarna: Renovering pågår!

Kom och få en första titt på museets nyrenoverade bibliotek och arkiv!

Det är över ett år sedan Östergötlands museum stängde huvudbyggnaden vid Vasavägen i centrala Linköping för renovering. Vad är det egentligen som händer därinne, i den gula fina tegelbyggnaden i funktionalistisk stil? Välkommen in och få en första titt på det nyrenoverade biblioteket och arkivet. Vi berättar även mer om vad som gör museibyggnaden från 1939 så speciell.

Tillgänglighet: De besökare som vill titta i arkivet och biblioteket slussas i mindre grupper. Trappa ner till arkiv och bibliotek, inga fungerande hissar på grund av renoveringen.

Vi erbjuder ett paketpris 150:- för dig som vill gå på alla tre visningar museet arrangerar i Linköping under Kulturarvsdagarna (Krogsfallsgården 12/9, Östergötlands museum 12/9 och Onkel Adamsgården 13/9).

Den 11–13 september 2020 firas kulturarvet runt om i landet. Temat i år är "Kulturarv och lärande – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien" och handlar om miljöer, berättelser och händelser där kunskap, nyfikenhet och lärande står i fokus. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet.

Corona/Covid19: Vi följer aktuella restriktioner och rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Kontakt: Emma Vilhelmsson
Kostnad: Kostnad: 50:- för vuxen, gratis för barn och unga under 18 år, liksom för medlemmar i Östergötlands fornminnes- och museiförening.
Plats/lokal: Östergötlands museum