Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.09.13 kl 12:00

Kulturarvsdagarna: Sensommar i Onkel Adamsgården

Vi berättar om Onkel Adam och om gårdens historia. Visning av trädgården och museilägenheten.

Bakom en röd träfasad på Hunnebergsgatan i Linköping döljer sig Onkel Adamsgården. Gården är en av Linköpings mest välbevarade stadsgårdar, med träbyggnader från 1700- och 1800-talet och en restaurerad trädgård. Här finns magasin, stall, utedass, hönshus och vedbod. På övervåningen i boningshuset finns en lägenhet som inreddes som museum 1927.

Gården har fått sitt namn efter läkaren och författaren Carl Anton Wetterbergh, även känd som Onkel Adam, som bodde här under senare delen av 1800-talet.

Den här dagen visar vi trädgården och museilägenheten, och berättar om Onkel Adam. Vi håller portarna öppna kl 12-16. Kaffeservering.

Tillgänglighet: Visningen sker utomhus med högtalare. De som vill titta i museilägenheten slussas in i mindre grupper. Längre trappa upp till lägenheten.

Vi erbjuder ett paketpris 150:- för dig som vill gå på alla tre visningar museet arrangerar i Linköping under Kulturarvsdagarna (Krogsfallsgården 12/9, Östergötlands museum 12/9 och Onkel Adamsgården 13/9).

Den 11–13 september 2020 firas kulturarvet runt om i landet. Temat i år är "Kulturarv och lärande – om lusten att upptäcka eller att inspireras av historien" och handlar om miljöer, berättelser och händelser där kunskap, nyfikenhet och lärande står i fokus. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet.

Corona/Covid19: Vi följer aktuella restriktioner och rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Kontakt: Ragnvi Andersson
Kostnad: Kostnad:100:- för vuxen, gratis för barn och unga under 18 år, liksom för medlemmar i Östergötlands fornminnes- och museiförening. Fika och visningar ingår i priset.
Plats/lokal: Onkel Adamsgården, Hunnebergsgatan 30 A, Linköping
I samarbete med: Riksantikvarieämbetet