Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.07.15 kl 18:00

Stegelkärret

I Kvillinge invid Bråviken tillämpades stegling och rådbråkning när straff utmättes, arkeolog Ann-Charlott Feldt guidar vid avrättningsplatsen.

Stegling och rådbråkning är ett av de mest ohyggliga straff som funnits. I Kvillinge på norra sidan av Bråviken finns en plats där detta kom till praktisk tillämpning.

Arkeolog Ann-Charlott Feldt tar oss med till det skogs-och kärrområde där avrättningsplatsen låg och berättar om en av de dödsdömdas väg till Stegelkärret.

Vägbeskrivning: Från Åby kör Gamla Stockholmsvägen mot nordost.

Samlingsplats: Vägskälet mot Eriksberg, 300 m efter Bäckerslund, (där kan man parkera).

Koordinater: 6504885 / 57510 (SWEREF 99 TM).

Det kan bli ytterligare begränsningar av antal deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Så håll koll!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Kostnad: 70:-