Alltid på Östergötlands museum

Alltid på Museet i länet

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.15 kl 18:00

Bland gravar och gamla ekar i Solberga

Natur- och kulturguidning med Ann-Charlott Feldt och Lars Frölich som ledsagare.

I kanten av Solberga naturreservat finns ett spännande gravfält från järnåldern. Bland ekar och andra lövträd finns gravhögar, domarringar och båtgravar och intill finns strandängar vid Svartån. Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich guidar dig.

Vägbeskrivning: Åk vägen mellan Mjölby och Mantorp. Parkera vid de röda magasinsbyggnaderna i den västra utkanten av Sya. Det är begränsade parkeringsmöjligheter så ta gärna cykeln. Cykelväg finns hela vägen. Koordinater: WGS84 58°20'2.4"N 15°13'10.0"E.

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare eller inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsoinstitutet. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Solberga naturreservat, Mjölby kommun