Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.11 kl 18:00

Industrihistoria och flora vid Glansgruvan

Aarkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich tar dig med på en natur- och kulturguidning vid sjön Glans västra strand.

I skogen invid sjön Glans västra strand, i Norrköpings kommun, har man brutit järn och kalk sedan 1600-talet. En vandringsled genom området passerar både en rik industrihistoria och en spännande flora. Följ med till ett område med gruvhål och dramatisk natur, terrängen vi går i är skogsmark och vandringsled. Guider är arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich.

Vägbeskrivning: Åk väg 215 mellan Norsholm och Finspång. Drygt 3 km norr om samhället Skärblacka finns en liten fornlämningsskylt mot Glansgruvan. Sväng där och följ därefter vägen mot Glans kalkbruk. Koordinater: WGS84 58°36'35.9"N 15°51'41.6"E.

Bilden är ett utsnitt ur häradskartan från 1868-77 (Rikets allmänna kartkverk blad J112-55-14).

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare eller inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsoinstitutet. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Glansgruvan, Norrköpings kommun