Alltid på Östergötlands museum

Alltid på Museet i länet

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.24 kl 18:00

Med järnåldern in på knuten

Följ med på en natur- och kulturguidning bland gravar från järnåldern i Vidingsjö.

Mellan stadens bostadskvarter finns naturområden av skiftande slag. Där kan vi också hitta gravar och boplatser för dem som bodde där långt före oss. Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich tar dig med på en vandring bland gravar från järnåldern i stadsnära natur i Vidingsjö. Terrängen är betesmark och kuperad skogsmark.

Samling: På norra delen av parkeringen vid Vidingsjö motionscentrum, Linköping.

Vägbeskrivning: Från Linköping ta Haningeleden mot Vidingsjö. Vid Vidingsjö sväng höger vid skylt ”Motionscentrum”. Om du åker med lokaltrafiken, ta buss 1 eller 17 från Linköpings resecentrum till Vidingsjö motionscentrum. Koordinater: WGS84 58°22'21.4"N 15°38'33.3"E.

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare eller inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsoinstitutet. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Vidingsjö motionscentrum, Linköpings kommun