Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.23 kl 18:00

Gravar och odlingsspår vid Österbymo

Natur- och kulturguidning vid ett gravfält med högar, rösen och flera andra sorters gravar.

Strax väster om Österbymo samhälle i Ydre kommun finns ett gravfält med högar, rösen och flera andra sorters gravar. Intill ser vi spåren efter människors odlarmöda i form av ett område med röjningsrösen.

Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich tar dig med på en guidad tur i den blockrika terrängen med berg i dagen, sankmark och hagmark!

Vägbeskrivning: Åk väg 134 till Österbymo. Sväng in på Österbyvägen direkt väster om samhället. Sväng därefter direkt mot Österby gård och parkera i allén nära gården. Kom gärna på cykel. Koordinater: WGS84 57°49'30.9"N 15°15'48.7"E.

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare eller inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsoinstitutet. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Nära Österby gård, väster om Österbymo, Ydre kommun