Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.17 kl 18:00

Herrgårdsängar & fornlämningar

Följ med på en natur- och kulturguidning vid Föllingsö i ett omväxlande odlingslandskap med spännande fornlämningar!

Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich tar dig med på en vandring vid Föllingsö i Kinda kommun. Vi går genom ett ålderdomligt och omväxlande odlingslandskap med intressant natur och fina kulturlämningar. Längs Kisaån har det legat flera kvarnar, sågverk och smedja. Här har också funnits flera småindustrier.

Samlingsplats: parkeringen vid ladugården i Föllingsö.

Vägbeskrivning: Från Kisa ta väg 134 mot Österbymo. Sväng INTE vid skylt mot Föllingsö odlingslandskap. Sväng väster mot Föllingsö i korsningen Föllingsö/Gäddefall. Kör ca 500 m fram till parkeringen vid ladugården. Koordinater: WGS84 57°58'43.1"N 15°36'2.2"E.

Det kan bli begränsningar av antal deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsomyndigheten. Så håll koll!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Föllingsö i Kinda kommun