Alltid på Östergötlands museum

Alltid på Museet i länet

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.08 kl 18:00

Gravar längs en gammal väg

Följ med på en natur- och kulturguidning invid en gammal färdväg vid Mon i Trehörna.

Vid Smessorna, söder om Trehörna säteri, finns ett par gravar i en hagmark. De ligger invid en gammal färdväg som bitvis går att följa förbi Trehörna. Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich guidar genom betes- och skogsmark. Vi besöker gravarna och en del av den gamla hålvägen. I området finns också en intressant natur.

Vägbeskrivning: Åk gamla E4:an mellan Väderstad och Ödeshög. Följ skyltning mot Trehörna. Passera Trehörna och ta av mot Kälkebo och Trehörna Säteri. Kör ca 65 m och sväng sedan vänster. Följ skogsvägen 950 m. Koordinater: WGS84 58°8'36.3"N 14°50'31.3"E.

Det kan bli begränsningar av antal deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsomyndigheten. Så håll koll!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Mon, Trehörna, Ödeshögs kommun