Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.03 kl 18:00

Hannäs kyrkoruin

Natur- och kulturguidning vid en medeltida kyrkoruin på Kyrkudden.

Arkeolog Anja Praesto och naturguide Lars Frölich tar dig med på en vandring vid ödekyrkogården på Kyrkudden. Det är vid den västligaste delen av sjön Vindomen vi hittar ruinen efter en medeltida kyrka, omgiven av en kyrkogård med spridda gravvårdar. Kyrkan övergavs när Hannäs nya kyrka byggdes på 1880-talet.

Vägbeskrivning: Från Åtvidaberg ta väg 35 söderut. Ta av mot Valdemarsvik/Falerum. I Falerum åk mot Valdemarsvik/Västertryserum. När vägen delar sig efter ca 1,7 km fortsätt mot Västertryserum/Hannäs. I Hannäs ta av åt höger mot Ukna. Efter ca 140 m kommer man till en vägkorsning där en liten blå fornlämningsskylt visar vägen till kyrkoruinen. Koordinater: WGS84 58°8'31.8"N 16°19'40.8"E.

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare eller inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsoinstitutet. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Anja Praesto
Plats/lokal: Hannäs kyrkoruin på Kyrkudden, i Åtvidabergs kommun