Alltid på Östergötlands museum

Alltid på Museet i länet

Alltid på

Visning/guidning|2020.06.02 kl 18:00

Gravfält och hagmark vid Gammalkils kyrka

Natur- och kulturguidning vid ett gravfält från järnåldern.

Mellan Gammalkils kyrka och prästgården ligger en hage med berg i dagen. Där finns ett gravfält från järnåldern med högar och stensättningar. På Lantmäteristyrelsens karta från 1697 syns hur gravfältet ligger som en trädbeväxt betesmark mellan åkrarna ungefär mitt i bilden.

Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich tar dig med på en vandring vid gravfältet, som ligger alldeles intill den gamla vägen mellan Skiestad och Fettjestad.

Vägbeskrivning: Från Vikingstad åk väg 609 söderut mot Ulrika, Nykil och Vikingstads k:a. Kör 3,4 km. Sväng vänster mot Nykil och Gammalkil. Kör 1,5 km. Parkera på ladugårdsplan vid Gammalkils prästgård.

Koordinater: WGS84 58°18'49.1"N 15°24'5.8"E.

Vid guidningarna följs de begränsningar som Folkhälsomyndigheten satt upp. Vi tar hjälp av naturen på de platser vi besöker – så vi kan hålla avstånd, och av tekniken – med högtalare på guiderna kan publiken stå mera utspridd.

Det kan bli ytterligare begränsningar av antal deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Så håll koll!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Gammalkils prästgård, Gammalkil, Linköpings kommun