Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.05.26 kl 18:00

Bobergets fornborg på Vikbolandet

Natur- och kulturguidning på Vikbolandet, vid en fornborg från järnåldern.

På en markant bergsrygg med utsikt över dalen nedanför finns en fornborg från järnåldern. Vi befinner oss på Boberget intill byn Sten på Vikbolandet.

Delar av borgen undersöktes av arkeologer i början av 1900-talet och fynden berättar om livet på borgen för ca 1500 år sedan. Sägnerna berättar om skatter och dessutom lär ett troll ha visat sig uppe på borgberget.

Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich guidar dig i betesmark och bitvis brant terräng.

Vägbeskrivning: Från Norrköping ta väg 209 mot Östra Husby. Kör 16,6 km. Sväng höger vid skylt som visar mot fornlämning. Koordinater: WGS84 58°34'21.4"N 16°27'57.6"E.

Vid guidningarna följs de begränsningar som Folkhälsomyndigheten satt upp. Vi tar hjälp av naturen på de platser vi besöker – så vi kan hålla avstånd, och av tekniken – med högtalare på guiderna kan publiken stå mera utspridd.

Det kan bli ytterligare begränsningar av antal deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Så håll koll!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Boberget, vid byn Sten på Vikbolandet, Norrköpings kommun