Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.05.07 kl 18:00

Hällristningar & istidsspår

Årets natur- och kulturguidningar tar dig till många spännande platser i länet. Här tar arkeolog Per Nilsson och naturguide Lars Frölich dig med på en vandring vid Leonardsberg och Ekenberg!

Följ med på en natur-och kulturguidning vid Leonardsberg och Ekenberg, strax utanför Norrköping. Här finns stora hällristningsområden från bronsåldern. På berghällarna vid sjön Glans strandängar finns djupa isräfflor – minnen från vår senaste istid.

Vi vandrar i betesmark, på berghällar och strandängar, tillsammans med arkeolog Per Nilsson och naturguide Lars Frölich.

Vägbeskrivning: Från Norrköping ta Finspångsvägen till avfarten mot Fiskebyvägen (vänstersväng). Kör 1,7 km. Sväng höger in på Sörbyvägen. Kör 400 m. Sväng vänster in på Leonardsbergsvägen. Kör 600 m. Sväng höger in på avtagsvägen. Koordinater: WGS84 58°35'55.5"N 16°6'30.5"E.

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och folkhälsoinstitutet. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Leonardsberg och Ekenberg, Norrköpings kommun