Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Visning/guidning|2020.05.05 kl 18:00

Gravhögar & backsippor

Följ med på en natur- och kulturguidning vid Risberga gravfält!

Arkeolog Ann-Charlott Feldt och naturguide Lars Frölich guidar dig på denna tur bland gravhögar och backsippor i Risberga!

Risberga gravfält, ett gravfält från yngre järnålder, hittar vi i en hage sydväst om landsvägen mellan Skänninge och Vadstena. En gammal vägsträckning syns som en hålväg tvärs över gravfältet.

Lär mer i bloggen Arkeologi och byggnadsvård i Östergötland!

Vägbeskrivning: Åk väg 206 mellan Vadstena och Skänninge. Sväng till höger ca 1,6 km söder om Fivelstads kyrka och parkera vid Westrins Mekaniska.

Koordinater: WGS84 58°25'49.5"N 15°1'0.5"E

Corona/Covid-19
Vid guidningarna följs de begränsningar som Folkhälsomyndigheten satt upp. Vi tar hjälp av naturen på de platser vi besöker och vi tar även hjälp av tekniken – med högtalare på guiderna kan publiken stå mera utspridd.

Det kan bli begränsningar av antalet deltagare/inställd guidning utifrån, vid tillfället aktuell, information från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Så håll koll på vår hemsida!

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Risberga gravfält, Motala kommun