Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Workshop/aktivitet|2020.03.07 kl 12:00

Kulturfabriken: Saker & ting

Saker & ting – om museer och samlande för de allra minsta, vi ses i på Agora i Skäggetorp!

Sedan några år bor Vätten Viljan i Viljans värld på Östergötlands museum. Medan museet är stängt för renovering kan hon inte ta emot några barn på besök. Istället tar vi med oss Viljans budskap ut till olika platser i länet och bjuder in barnen dit.

Denna lördag, kl 12-16 finns vi på Kulturfabriken på Agora i Skäggetorps centrum i Linköping. Vi har med oss med flera spännande föremål ur museets gömmor. Utifrån föremålen pratar vi med barnen kring flera olika frågeställningar; vad är ett museum egentligen, vad är en samling, vad består en samling av, vad ska vi spara på och vad ska vi slänga.

Vi pratar också om vad som händer med det vi sparar och vad som händer med det vi slänger. Och barnen får berätta för oss om sina tankar kring återvinning och återbruk.

Programpunkten passar för barn 4-10 år, handledare är vår pedagog Ami Jammeh.

Kontakt: Emma Vilhelmsson
Plats/lokal: Agora, Skäggetorp centrum 18, Linköping