Alltid på Östergötlands museum

Alltid på Museet i länet

Alltid på

Visning/guidning|2020.02.29 kl 13:00

Vad händer när museet är stängt?

Kom och se vad som händer bakom kulisserna när museet renoverar och bygger nya utställningar!

Välkommen till en exklusiv titt bakom kulisserna på Östergötlands museum. Det är snart ett år sedan museet stängde. Så vad är det egentligen som händer härinne?

Under stängningen har vi fått många frågor om vad vi egentligen håller på med bakom kulisserna. Därför arrangerar vi i samarbete med Östergötlands fornminnesförening denna exklusiva visning där vi avslöjar våra framtidsplaner och visar vad som händer när vi renoverar och bygger om.

Vi får en introduktion i museibyggnadens historia av Anja Praesto. Museichef Olof Hermelin berättar om renoveringen och det framtida museet och tar oss med på en rundvandring i byggnaden. Slutligen berättar museipedagog Emma Friberg om de nya basutställningarna.

Medlemmar i Östergötlands fornminnes- och museiförening (och Östergötlands museums vänner) går in gratis, för övriga är kostnaden 100:-, så ett tips är att bli medlem i Östergötlands fornminnes- och museiförening denna dag (årsavgift 225:-). Då går du gratis på denna visning och föreningens övriga arrangemang under året – dessutom får du vår populära årsbok ”Det mörka Östergötland” på köpet!

Samling vid stora entrén.

Endast föranmälan! Anmäl dig till: fornminnesforening@ostergotlandsmuseum.se. Ett samarrrangemang mellan Östergötlands museum och Östergötlands fornminnes- och museiförening.

Kontakt: Emma Vilhelmsson
Kostnad: Entré 100:-, fri entré för medlemmar i ÖFMF och ÖMV
Plats/lokal: Östergötlands museum
I samarbete med: Östergötlands fornminnes- och museiförening