Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Föreläsning/seminarium|2020.02.16 kl 10:45

Söndagstur i Boxholm

Arkeolog Ann-Charlott Feldt berättar, vid elden vid den idylliska gården Askaremålen

En vintrig söndagsförmiddag. En eld i skogen. En vacker och kanske historisk plats. Lägg till en berättare som pratar om ett fritt ämne intill brasan. Då har du en Söndagstur i Boxholm!

Vid elden vid den idylliska gården Askaremålen träffar vi arkeolog Ann-Charlott Feldt, arkeolog på Östergötlands museum. Det är tredje gången Ann-Charlott Feldt berättar på en söndagstur och den här gången handlar det om levnadsöden på torp och småbruk i den steniga och magra skogsbygden.

Hitta till Askaremålen!

Söndagsturerna är ett perfekt mål för en promenad och en trevlig anledning att komma ut i naturen och den friska luften en stund på söndagsförmiddagen. Elden brinner från cirka kl 10.

Säsongens Söndagsturer inleds 1/12 2019 och avslutas 8/3 2020. Läs mer om turerna på Krafttagets hemsida. Där finns hela programmet, kartor, vägbeskrivningar och presentationer av de 15 olika berättarna.

Kontakt: Klas Johansson, Föreningen Krafttaget, tel 070-4790467 klas.1962@gmail.com
Plats/lokal: Vid gården Askaremålen. Vägvisningen börjar i trakten av Lagnebrunna. Boxholms kommun.
I samarbete med: Föreningen Krafttaget, Boxholm

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum