Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Föreläsning/seminarium|2020.02.16 kl 10:45

Söndagstur i Boxholm

Arkeolog Ann-Charlott Feldt berättar, vid elden vid den idylliska gården Askaremålen. Vid dåligt väder flyttas turen, se info på Krafttagets hemsida

Vid elden vid den idylliska gården Askaremålen träffar vi arkeolog Ann-Charlott Feldt, arkeolog på Östergötlands museum. Det är tredje gången Ann-Charlott Feldt berättar på en söndagstur och den här gången handlar det om levnadsöden på torp och småbruk i den steniga och magra skogsbygden.

Om det finns risk för oväder kommer info om ny plats och en vägbeskrivning att finnas på Krafttagets hemsida under lördagkvällen.

Hitta till Askaremålen!

En vintrig söndagsförmiddag. En eld i skogen. En vacker och kanske historisk plats. Lägg till en berättare som pratar om ett fritt ämne intill brasan. Då har du en Söndagstur i Boxholm! Söndagsturerna är ett perfekt mål för en promenad och en trevlig anledning att komma ut i naturen och den friska luften en stund på söndagsförmiddagen. Elden brinner från cirka kl 10.

Säsongens Söndagsturer inleds 1/12 2019 och avslutas 8/3 2020. Läs mer om turerna här. Där finns hela programmet, kartor, vägbeskrivningar och presentationer av de 15 olika berättarna.

Kontakt: Klas Johansson, Föreningen Krafttaget, tel 070-4790467 klas.1962@gmail.com
Plats/lokal: Vid gården Askaremålen. Vägvisningen börjar i trakten av Lagnebrunna. Boxholms kommun.
I samarbete med: Föreningen Krafttaget, Boxholm