Alltid på Östergötlands museum

Föreläsning/seminarium|2020.01.19 kl 10:45

Söndagstur i Boxholm

Anja Praesto berättar vid elden vid gölen mellan Kohagen och Stora Bäck

En vintrig söndagsförmiddag. En eld i skogen. En vacker och kanske historisk plats. Lägg till en berättare som pratar om ett fritt ämne intill brasan. Då har du en Söndagstur i Boxholm!

Denna gång tänds elden vid den lilla gölen som ligger bit uppe i skogen mellan Kohagen och Stora Bäck. Här träffar du Anja Praesto, som är verksamhetsledare på Kulturarv Östergötland. Anja Praesto arbetar med kulturarvsturism och kanske har hon Birger Jarl eller Magnus Ladulås med sig i berättar-bagaget.

Man går in i skogen vid de fornminnen som finns intill den gamla Hagebyvägen. Parkering förhoppningsvis i hagen nedanför den gamla fornborgen. Vägvisning utefter vägen mellan Flemminge och Hageby.

Hitta hit!

Söndagsturerna är ett perfekt mål för en promenad och en trevlig anledning att komma ut i naturen och den friska luften en stund på söndagsförmiddagen. Elden brinner från cirka kl 10.

Säsongens Söndagsturer inleds 1/12 2019 och avslutas 8/3 2020. Läs mer om turerna på Krafttagets hemsida. Där finns hela programmet, kartor, vägbeskrivningar och presentationer av de 15 olika berättarna.

Kontakt: Klas Johansson, Föreningen Krafttaget, tel 070-4790467 klas.1962@gmail.com
Plats/lokal: Lilla gölen mellan Kohagen och Stora Bäck. Vägvisning utefter vägen mellan Flemminge och Hageby, Boxholms kommun
I samarbete med: Föreningen Krafttaget, Boxholm

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum