Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Vernissage|2019.12.05 kl 18:00

Ny bok: Det mörka Östergötland

Nu släpps Östergötlands museums årsbok "Det mörka Östergötland"! Boken, liksom några andra böcker från museets förlag, finns till försäljning från kl 18 till ca 20. Eller kontakta vår förlagsansvariga Anita Stenqvist, 0708-58 18 52.

Dags för årets boksläpp på museet! Östergötlands museums årsbok "Det mörka Östergötland" finns till försäljning (150:-), liksom några andra böcker från vårt förlag. Östergötlands fornminnes- och museiförening bjuder på kaffe och pepparkaka i samband med boksläppet samt delar ut årsboken till sina medlemmar.

"Det mörka Östergötland" är en bok om sägner, spökhistorier och berättelser om tragiska livsöden. Boken försöker ta reda på om rysligheterna klarar en källkritisk prövning och hur de kan förstås i ett kulturhistoriskt sammanhang.

Flera av författarna deltar och berättar om boken, bland dem Anja Praesto, Ann-Charlott Feldt, Björn Ivarsson Lilieblad och Leif Wallentinson.

Det här är en bok för dig som inte räds mörka historiska berättelser och vi hoppas att du efter att ha läst den ska känna dig inspirerad att besöka de spännande platser som beskrivs.

Du som inte har tid att komma på boksläppet och ändå vill köpa boken kan gå in här på webben eller kontakta vår förlagsansvariga Anita Stenqvist, 0708-58 18 52. Då kostar boken 169:-.

Kontakt: Emma Vilhelmsson
Plats/lokal: Östergötlands museum
I samarbete med: Östergötlands fornminnes- och museiförening samt Folkuniversitetet

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum