Alltid på Östergötlands museum

Martin Luther

Föreläsning/seminarium|2019.11.09 kl 13:00

Den svenska stormaktstiden

Om starka kvinnor under stormaktstiden och om den heraldiska konsten i domkyrkan

Östergötlands fornminnes- och museiförening, Linköpings domkyrkas vänner och Folkuniversitetet bjuder in till två föredrag om den svenska stormaktstiden.

Kekke Stadin: Starka kvinnor under stormaktstiden, hur de påverkat genom sin kunskap

Kekke Stadin är professor i historia, verksam vid Södertörns högskola. Hennes forskning har i stor utsträckning handlat om olika aspekter av det svenska samhället, inte minst om 1600-talet. Genusforskning har varit en viktig del av hennes arbete.

Magnus Bäckmark: Den heraldiska konsten i Linköpings domkyrka

Magnus Bäckman, fil kand och författare, är en av Sveriges främsta experter på heraldik. Han är en av författarna till bäckerna "Heraldiken i Sverige" och "Kyrkans märken".

Kontakt: Emma Vilhelmsson
Kostnad: Fri entré för medlemmar i arrangerande vänföreningar, övriga betalar 100:-
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal B, Wallenbergsalen
I samarbete med: Östergötlands fornminnes- och museiförening, Linköpings domkyrkas vänner och Folkuniversitetet.

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum