Alltid på Östergötlands museum

Alltid på

Workshop/aktivitet|2019.11.23 kl 11:00

Jul i Krogsfallsgården

Julpyssla och fika i Krogsfallsstugan!

Julpyssla med oss och upplev stämningen framför brasan i Krogsfallsstugan i Trädgårdsföreningen i Linköping. Du kan tillverka en egen julkrans och se på när Berit Öfverstedt Carlsson väver i vävstolen. Det blir även försäljning av varor från slottsbutiken på Löfstad.

Vi håller öppet kl 11-16. Den som är fikasugen kan köpa glögg och pepparkakor (20:-). Välkommen in i stugvärmen!

De båda rödmålade timmerhusen är från 1700-talet och kommer ursprungligen från en skogsgård i Kinda. I början av 1900-talet flyttades gården från Krogsfall i Kinda till Linköping, den var då tänkt att vara början till ett östgötskt Skansen.

Kontakt: Ragnvi Andersson
Plats/lokal: Krogfallsstugan i Trädgårdsföreningen