Föreläsning/seminarium|2019.09.14 kl 10:00

Föremål för framtiden

Gratis kurs i föremålsvård för länets hembygdsföreningar

Lär dig att vårda kulturarvsskatter genom kostnadsfria kortkurser i föremålsvård, fotohantering och katalogisering. Experter från Östergötlands museum leder kurserna. Denna gång ses vi i hembygdsgården i Åtvidaberg och vi håller på från kl 10 till 14.30.

Anmäl dig senast 9/9 till ostergotland@sv.se (Studieförbundet Vuxenskolan). I anmälan uppger du namn, telefonummer och vilken förening du tillhör. Vi tar emot max 30 personer.

Kursdagen vänder sig i första hand till dig som är medlem i en hembygdsförening i Östergötland. I mån av plats är även andra intresserade välkomna att delta! Har du frågor kan du ringa 011-10 05 35.

Du får veta mer om:
• Föremålsvård – underhåll och förvaring av bl.a. bruksföremål, textil, trä och glas.
• Fotohantering – fysisk hantering, scanning, digitalisering och publicering.
• Katalogisering – struktur i inventering och registrering.

Tag med egen fika och lunch! Dagen avslutas med gårdsvandring och husvisning.

Kurserna hålls som en fortsättning på samarbetsprojektet Folkkonståret 2018 och är ett samarbete mellan Östergötlands museum, Östergötlands Hembygdsförbund och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kontakt: Hannah Carlshamre
Plats/lokal: Åtvidabergs Hembygdsgård (adress: Bygdevägen, Åtvidaberg)

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum