Alltid på Östergötlands museum

Visning/guidning|2019.08.25 kl 15:00

Arkeologidagen 2019

Om Krokeks kloster – franciskanernas skogskonvent

Visning av Krokeks ödekyrkogård och det forna klosterområdet där franciskanermunkar verkade under 1400-talet.

Invid Sörmlandsgränsen finns denna ödekyrkogård med en ruin efter franciskanernas kloster. Men varför byggde tiggarmunkar ett kloster i skogen långt från alla städer? Om detta, om våra undersökningar på platsen och om mycket annat berättar vi på arkeologidagen.

Plats: Krokeks ödekyrkogård. Samling på parkeringen vid ödekyrkogården.

Vägbeskrivning: Välj E4-avfarten Trafikplats Strömsfors norr om Norrköping. Ta till vänster in på Nyköpingsvägen, skyltat mot Stavsjö. Efter ca 2 km ta till höger och följ skyltning mot Krokeks ödekyrka.

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Krokeks ödekyrkogård
I samarbete med: Visningen görs i samarbete med Arkeologerna, Statens historiska museer

Mynewsdesk Följ Östergötlands museum