Visning/guidning|2019.08.17 kl 12:00

För hela familjen: Smedstorpsdagen

Familjedag på Smedstorps dubbelgård med visningar, hantverk, tipspromenad...

En hel dag för både vuxna och barn, kl 12-16, med visningar och aktiviteter som har anknytning till det gamla bondesamhället. Kaffeservering.

Årets tema är gamla tiders kafferep och kakkalas.

Museipedagog Maria Nordeman berättar om kafferepens och bakverkens betydelse förr i tiden. Byggnadsantikvarie Klara Johansson visar byggnaderna (kl 12.15 och kl 14.15). På programmet står även en tipspromenad, hantverkare Per Helldorff skär skedar i trä och konstnär Caroline Blixt tillverkar ljusstakar av gamla kaffefat.

Smedstorps dubbelgård ligger i den natursköna Ydrebygden. Här finns välbevarade byggnader från 1700-talet och ett gammaldags odlingslandskap. Gården bebos och brukas än idag. Smedstorps dubbelgård, med sin dubbla uppsättning timmerbyggnader är både byggnadsminne och kulturreservat.

Vägbeskrivning: skyltat från väg 134 mellan Kisa och Österbymo.

Kontakt: Ragnvi Andersson
Kostnad: 50:- för vuxen, gratis för barn, upp till 18 år