Visning/guidning|2019.08.17 kl 12:00

För hela familjen: Smedstorpsdagen

Familjedag på Smedstorps dubbelgård med visningar, hantverk, tipspromenad...

En dag för både vuxna och barn, kl 12-16, med visningar och aktiviteter som har anknytning till det gamla bondesamhället.

Årets tema är gamla tiders kafferep och kakkalas och kl 13.15 berättar museipedagog Ragnvi Andersson om kafferepens och bakverkens betydelse förr i tiden.

Byggnadsantikvarie Klara Johansson visar byggnaderna kl 12.15 och kl 14.15. Konstnär Caroline Blixt tillverkar ljusstakar av gamla kaffefat.

På programmet står även tipspromenad och workshop för stora & små där du kan prova på att göra ett enkelt bokmärke till din receptbok eller tillverka en gammaldags bordsdekoration i papper.

Kaffeservering med försäljning av hembakt fika.

Smedstorps dubbelgård ligger i den natursköna Ydrebygden. Här finns välbevarade byggnader från 1700-talet och ett gammaldags odlingslandskap.

Gården bebos och brukas än idag. Smedstorps dubbelgård, med sin dubbla uppsättning timmerbyggnader är både byggnadsminne och kulturreservat.

Vägbeskrivning: skyltat från väg 134 mellan Kisa och Österbymo.

Kontakt: Ragnvi Andersson
Kostnad: 50:- för vuxen, gratis för barn, upp till 18 år