Utställning|2019.06.15 —2019.08.11

Minnestrådar: Broderier

Två utställningar: En kommer ihåg… och Broderier från 1950- & 60-talen visas i Engelska magasinet i Rejmyre

De båda utställningarna Broderier från 1950- & 60-talen och En kommer ihåg… visas under sommaren 2019 i Engelska magasinet i Rejmyre. Utställningarna är en del i "Minnestrådar", ett samarbete mellan Östergötlands museum och Finspångs kommun. De kan ses dagligen kl 11-16 till och med söndag 11/8. Fri entré.

Förutom utställningarna erbjuds dagligen pyssel och vid några tillfällen även workshops med museets personal och lokala konstnärer. Mer info i vårt kalendarium.

På Östergötlands museum finns en fantastisk samling av 1950- & 60-talsbroderier från Hemslöjden i Östergötland. Här ses flera av originalen i en färgstark utställning.

Här återfinns mönster av dåtidens stora svenska textilformgivare, som Elsa Agélii, Satu Carlsten, Ingrid Dessau, Raine Navin och Ingrid Skerfe-Nilsson.

Bilden ovan, tagen av Thomas Harrysson, visar en del av Ingrid Dessaus mönster Gräshoppan.

Kontakt: Ragnvi Andersson
Plats/lokal: Engelska magasinet i Rejmyre