Löfstad slott logotyp

Vernissage|2019.06.01 kl 12:00

Skulptur på Löfstad slott

Sommarens skulpturutställning öppnar. Ingen avgift!

Vi öppnar årets utställning Skulptur på Löfstad slott. I den anrika kyrksalen och i den vackra parken ställer medlemmar från Svenska skulptörförbundet ut. Här möter samtidskonst en historisk miljö.

12:00 Museichef Olof Hermelin hälsar välkomna.
12:15 Magnus Ringborg från Svenska skulptörförbundet berättar om utställningsidén och förbundets verksamhet.
12:30 Musik med Nina Söderberg, violin & Mikaela Grönberg, cello från Östgöta Kammarmusik Ensemble.
12:45 Eva Andersson från Region Östergötland öppnar utställningen.

Därefter hålls en rundvandring i utställningen.

Ingen entré!

Skulptur på Löfstad har möjliggjorts tack vare medel från Region Östergötland, Riddarhuset, Sparbanksstiftelsen Alfa samt Holmen Paper.

Deltagande skulptörer Kerstin Cecilia Ahlgren, Stefano Beccari, Ann Carlsson Korneev, Hans Fredholm, Pia Hedström, Ulf Johnsson, Katarina Klingspor Ekelund, Hiroshi Koyama, Peter Linde, Ivana Machackova, Birgitta Muhr, Ian Newbery, Ditte Reijers, Magnus Ringborg, Jennifer Spångerud, Agneta Stening, Kicki Stenström och Melanie Wiksell.

Kontakt: Per Stålebro
Plats/lokal: Löfstad slott