Visning/guidning|2019.05.09 kl 18:00

Backsippor och järnåldersgravar

Gravkullarna och de kalkhaltiga sandavlagringarna vid Rosens backe formar tillsammans en miljö där många torrängsväxter trivs

Följ med på en natur- och kulturvandring vid Rosens backe utanför Malmslätt! Under järnåldern användes Rosens backe som gravfält. Gravkullarna och de kalkhaltiga sandavlagringarna formar tillsammans en miljö där många torrängsväxter trivs. Arkeologi och växter i området beskrivs under vandringen.

Vi samlas  på Flygvapenmuseums P-plats för samåkning till Rosens backe (2,5 km SV Malmslätt, Linköpings kommun). Arrangörer är Östergötlands Naturalhistoriska Förening, Östergötlands museum och Studiefrämjandet.

Dina guider är arkeolog Ann-Charlott Feldt och botanisterna Bo Antberg och Örjan Byström. Kontakt: Örjan Byström, tel 0706-29 62 18 o.bystrom@telia.com.

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Rosens backe, utanför Malmslätt, i Linköpings kommun