Nyheter & Pressinfo
Olmloggo_symbol_80h
Vätten Viljan

Workshop/aktivitet|2018.12.01 —2019.01.13

Tävling: operation pepparkakshus

Hur tolkar du begreppet folkkonst med hjälp av pepparkaksdeg? Var med i vår tävling! Du får även ställa ut din skapelse på museet.

Nu har du chans att tolka begreppet folkkonst med hjälp av pepparkaksdeg och andra ätbara ingredienser. Fundera först över vad folkkonst är för dig – kanske är det ett allmogeskåp från 1800-talet eller graffiti på en husfasad? Eller en snidad träslev eller ett hemmagjort födelsedagskort?

När du tänkt färdigt är det bara att plocka fram deg och kavel och köra igång. Lämna sedan in din skapelse på museet. Tillsammans med övriga bidrag, kommer den utgöra en väldoftande utställning. 

Vi är väldigt nyfikna på vilka former, färger och uttryck som du refererar till folkkonst-begreppet och ser fram emot många kreativa och gränslösa tolkningar av temat. Behöver du inspiration? Spana in vår utställning Det blå skåpet i Westmanhallen!

Tävlingsregler
Ditt bakverk ska innehålla endast ätbara ingredienser. Verket ska vara monterat på en skiva i maxstorlek 50x50 cm, skivan behöver inte vara ätbar. OBS! Med tanke på allergiker får bakverket inte innehålla nötter.

Inlämning
Du kan lämna in ditt tävlingsbidrag i museets reception 1/12 och 2/12 kl 11-16. Du får fylla i en blankett och din skapelse får ett nummer. Om du vill att ditt bidrag ska visas tillsammans med en text så skriver du den på blanketten.

Utställning
Verken ställs ut anonymt men numrerade i en utställning som öppnas 8/12. Museets besökare röstar sedan fram en vinnare. Vem det blir avslöjas lördag 12/1 2019 kl 14. Smakfullt pris till segraren utlovas!

Hämtning 
Vill du ta hem ditt verk gör du det lördag 12/1 efter kl 14 alternativt söndag 13/1 kl 11-16. Bakverk som ej hämtats någon av dessa dagar kommer att slängas.

Kontakt
Har du frågor kan du maila till: caroline.m.blomsten@ostergotlandsmuseum.se

Lycka till!

Kontakt: Caroline Morgansdotter Blomsten
Kostnad: Gratis
Plats/lokal: Östergötlands museum

Visa

Från

Till

Visa bara aktiviteter som innehållerÖstergötlands museum

Besöksadress:
Raoul Wallenbergs plats

Godsadress:
Vasavägen 16

Postadress:
Box 232
581 02 LinköpingTelefon: 013-23 03 00
Epost: Östergötlands museum


Löfstad slott

605 97 Norrköping

Telefon: 011-33 50 67
Epost: LöfstadFakturadress

Fack 4200
Box 3039
831 03 ÖstersundSe avdelningar och personal →

Translate

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om allt som händer på museet!

Facebook

Facebook  Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott >

Pressrum

Följ Östergötlands museum