Visning/guidning|2018.11.10

Arkivens dag 2018

Vad kan du hitta om din hemort i museiarkiven? Kom till museets bibliotek och fråga, så letar vi!

Välkommen till biblioteket på Östergötlands museum! Vad kan du hitta om just din hemort i våra arkiv? Kom och fråga om detta elelr något annat, så söker vi svaren! Vi finns på plats kl 11-16.

Arkivens dag är ett samarbete mellan arkivens samtliga sektorer och omfattar alla typer av arkivinstitutioner över hela landet. Sedan 2001 firas Arkivens dag i samtliga nordiska länder och i Östergötland samordnas arrangemangen av länets arkivförbund.

Arkivens dag har arrangerats i Sverige sedan 1998, och äger alltid rum den andra lördagen i november. Syftet är att väcka intresse för arkivens verksamhet och bakom arrangemanget står en sammanslutning av organisationer som företräder alla typer av arkiv, såväl förenings arkiv, näringslivsarkiv, kommun och regionarkiv som statliga arkiv.

På biblioteket i Åtvidaberg, kan du (10/11 kl 13.30) höra museets arkivarie Jim Löfgren berätta om vad som finns i museets arkiv.

Kontakt: Freddie Hallberg
Kostnad: Fri entré till museibilblioteket