Visning/guidning|2019.01.23 kl 17:30

INSTÄLLD VISNING: Det blå skåpet

Visningen onsdag 23/1 kl 17.30 är tyvärr inställd, nästa tillfälle: lördag 2/3 kl 14

Det blå skåpet är en totalupplevelse i färg, form och rumslighet med föremål från olika tider, i olika material och med olika funktioner.

I utställningen finns allt från skåp av allmogekonstnären Johan Bäckström, rikt dekorerade mangelbräden, spektakulära ljuskronor och olikmönstrade trasmattor till nutida Cosplaydräkter och motivlackade hockeymasker som använts av LHC-spelare.

Mycket av det som visas kommer från museets egna samlingar medan annat är inlån från länets hembygdsföreningar och privatpersoner.

Det blå skåpet är en berättelse i en utställning. En berättelse om föremålens magi och gamla tiders kunskap. Vi tittar på både dåtid och nutid och gläntar dessutom på dörren till framtiden. Följ med de fiktiva personerna Ylva och Viktor på en spännande och innehållsrik resa in i östgötsk folkkonst!

Kontakt: Emma Friberg
Kostnad: Ordinarie entréavgift