Föreläsning/seminarium|2018.12.19 kl 18:00

Artificiell intelligens i vår tid

Docent Fredrik Heintz berättar om AI-läget idag, pågående forskning, och vart utvecklingen är på väg

Självkörande bilar, intelligenta robotar och datorer som kan lära sig besegra mästarna i Go – nyss var det science fiction-fantasier, nu förändras vår vardag och våra förväntningar på tekniken.

Nya frågor föds, kan maskinerna bli medvetna om sig själva? Kan de på sikt bli en fara för oss? I det här föredraget presenteras hur läget ser ut idag, pågående forskning, och vart utvecklingen är på väg.

Till vår sista föreläsning för året får vi besök av docent Fredrik Heintz som är lektor vid Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet. Hans forskningsområden är artificiell intelligens och autonoma system.

Han är även aktiv i utbildningsfrågor kopplat till införandet av programmering i grundskolan samt utbildning och fortbildning inom AI, bland annat som ordförande i Svenska AI-sällskapet och föreståndare för forskarskolan inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP).

Ingår i föreläsningsserien Digitala revolutioner, i Datamuseets regi. Tillfällena är gratis och öppna för alla! Vi bjuder dessutom på fika så långt lagret räcker.

Fredrik Heintz, lektor vid Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet

Kontakt: Karin Lundahl
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal M, Läsesalen