Utställning|2018.10.20 —2019.03.03

Upplevelser & reflektioner

"Upplevelser & reflektioner, måleri 1975–2018" är en färgstark, vibrerande utställning med verk av Peter Freudenthal

I en färgstark, vibrerande utställning där former fyller rum och ytor firar konstnären Peter Freudenthal ett mångårigt konstnärskap.

Peter Freudenthal, född 1938 i Norrköping, är en välkänd svensk konstnär som har ställt ut bland annat i USA och på olika ställen i Europa. Hans abstrakta konst består oftast av geometriska kompositioner med symboliska innebörder och skarpa optiska effekter.

Bild: Detalj ur ”Fyrverkeri den 16 april ”, akryl, 2017, 160 x 116 cm. Foto Erkki Saikkonen.

ATELJÉSAMTAL MED PETER FREUDENTHAL

En eftermiddag i oktober möter Stefan Hammenbeck Peter Freudenthal i hans ateljé för samtal om hans konstnärskap. I ateljén, en knapp halvtimmes bilfärd från Rimforsa, omgiven av branta bergssidor och med en smal öppning ner mot en sjö arbetar Peter Freudenthal sedan många år.

Läs hela samtalet mellan Peter Freudenthal och Stefan Hammenbeck.

Kontakt: Lena Lindgren
Kostnad: Ordinarie entréavgift