Vernissage|2018.10.20 kl 14:00

Upplevelser & reflektioner

Utställningen " Upplevelser & reflektioner, måleri 1975–2018" med verk av Peter Freudenthal invigs

Med en färgstark, vibrerande utställning där former fyller rum och ytor firar Peter Freudenthal ett mångårigt konstnärskap.

Peter Freudenthal, född 1938 i Norrköping, är en välkänd svensk konstnär som har ställt ut bland annat i USA och på olika ställen i Europa. Hans abstrakta konst består oftast av geometriska kompositioner med symboliska innebörder och skarpa optiska effekter.

Museets konstintendent Stefan Hammenbeck inviger utställningen som fått titeln "Upplevelser & reflektioner, måleri 1975–2018". Museets chef Olof Hermelin hälsar välkommen.

Bild: Detalj ur ”Fyrverkeri den 16 april ”, akryl, 2017, 160x116 cm. Foto Erkki Saikkonen.

ATELJÉSAMTAL MED PETER FREUDENTHAL

En eftermiddag i oktober möter Stefan Hammenbeck Peter Freudenthal i hans ateljé för samtal om hans konstnärskap. I ateljén, en knapp halvtimmes bilfärd från Rimforsa, omgiven av branta bergssidor och med en smal öppning ner mot en sjö arbetar Peter Freudenthal sedan många år.

Läs hela samtalet mellan Peter Freudenthal och Stefan Hammenbeck.

Kontakt: Lena Lindgren
Kostnad: Fri entré vid invigningen