Visning/guidning|2018.10.18 kl 17:30

Öppen ateljé

Välkommen till öppet hus i konservatorernas ateljé!

Vi har öppet hus i konserveringsateljén på Östergötlands museum kl 17.30-19.30. Museets konservatorer visar hur de arbetar med att laga förgyllda ramar och hur de rengör målningar. Och svarar på nyfikna frågor!

Konservatorns viktigaste uppgift är att förebygga eller åtgärda skador så att föremål bevaras för framtiden. Östergötlands museums konserveringsateljé har lång erfarenhet av bevarandefrågor och konservering av konst, skulptur och arkitekturbundet måleri.

Kontakt: Johanna Palm-Avis
Plats/lokal: Östergötlands museum