Workshop/aktivitet|2018.10.13 kl 11:00

Operation folkkonst

Kom och ta över museet, ställ ut dina egna verk lördag 13/10 kl 11-16!

Att gå in på en välkänd plats och mötas av samma miljö fast ändå inte, där något har hänt, där någon annan varit och satt ett avtryck – måhända tillfälligt – är ett spännande koncept.

När vi omtolkar det vi ser och omvärderar vårt förhållande till en invand miljö… blir den som ny för oss igen. Vi tittar storögt på förändringarna, det nya, tillförda. Och den känslan finns kvar när vi vänder oss om och allt blivit som förut igen. Vi har fått ett nytt seende.

Därför vill vi att du kommer till museet och med  ditt/dina verk ger oss en ny syn på våra invanda föreställningar.

2018 är folkkonstens år i Östergötland och på museet. Så vad passar bättre än att just du bidrar med din konstart för att skaka om, röra upp och transformera museet.

Endast för två dagar; denna lördag 13/10 kl 11-16 samt ytterligare en lördag under hösten (10/11 kl 11-16). Ett ögonblicks verk kan betyda mycket!

VARMT VÄLKOMMEN!

Så här fungerar det:

Fundera ut en eller flera platser i museet där du vill ställa ut ditt/dina verk.

Du får ta med 1 – 3 verk, och du ansvarar själv för att ta med eventuella podier/stafflier/stöd för montering/placering. Spik, skruv, krokar och andra upphängningsanordningar får inte användas.

När museet öppnar för dagen är det fritt fram att placera ut sitt/sina verk, utan att göra åverkan på lokalen eller andra verk. Om ni blir fler än en som vill använda samma plats, får ni själva komma överens om hur ni löser problemet.

Så här såg det ut i våras, vid vår förra Operation Folkkonst:

Du väljer själv hur länge ditt verk ska stå. För oss spelar en stund, någon/några timmar ena dagen eller båda dagarna ingen roll. Tanken är att det är det förgängligas konst som står i fokus. Underbart är kort!

Information om verkets eventuella namn och vem som skapat det, om önskvärt, placeras ut tillsammans med verket i form av skylt. Det är inte tillåtet att ta med broschyrer och egna trycksaker för spridning.

Ditt/dina verk ska vara borttagna senast kl 15.30 samma dag. Det är alltså ditt eget ansvar att ta bort/hämta verket, som annars kommer forslas bort av museets personal.

Fler folkkonstskapelser från förra tillfället:

Kontakt: Emma Friberg
Plats/lokal: Östergötlands museum