Löfstad slott logotyp

Utställning|2018.05.26 —2018.09.09

1918 – om hungerupplopp, nöjesliv, kvinnlig rösträtt och mycket mer

Årets sommarutställning "1918" berättar om händelser i Sverige och Norrköping under det sista krigsåret

För 100 år sedan såg Sverige helt annorlunda ut än idag. Årets utställning, 1918, som visas i Kyrksalen på slottet, handlar om vad som hände i Sverige och Norrköping under det sista krigsåret. Det handlar om hungerupplopp, nöjesliv, kvinnlig rösträtt och mycket mer.

Du får till exempel veta mer om Getåolyckan, Sverigens hittills svåraste tågolycka, som inträffade vid Getå utanför Norrköping den 1 oktober 1918. Ett jordskred hade raserat banvallen och i mörkret störtade ångloket F 1200 med vagnar ner mot landsvägen...

Kontakt: Per Stålebro
Kostnad: Fri entré