Löfstad slott logotyp

Utställning|2018.05.26 —2018.09.09

LAVVU

Ett konstintegrationsprojekt med återbruk

Kvinnonätverket Hemma huserar i vanliga fall i centrala Norrköping och sätter upp sina taggar, Husmorsgraffiti, i vårt gemensamma vardagsrum. Men nu är det Löfstad slott som får äran att visa deras alster, en magnifik tältduk; LAVVU, som skapats av lapp vid lapp, duk vid duk av återvunnet material, tillsammans med kvinnornas egna textila tillägg.

Kvinnonätverket Hemma består av kvinnor från olika håll med olika ursprung: nyanlända, som väntar på uppehållstillstånd, som bott här en tid, eller som är födda här. Textilen är deras gemensamma språk. Projektet/Nätverket startade oktober 2016. Konstnär Anneli Lindberg, Norrköping, är idé och initiativtagare samt konstnärlig ledare.

Det finns ytterligare installationer av Kvinnonätverket Hemma att titta på i slottsparken.

Foto Annlie Lindberg

Kontakt: Löfstad slott