Visning/guidning|2018.06.14 kl 14:00

Det blå skåpet visas

En guidad visning i vår utställning om föremålens magi, gamla tiders kunskap och en del nyare inslag

Utställningsproducent Ema Friberg guidar i Det blå skåpet. Utställningen är en totalupplevelse i färg, form och rumslighet med föremål från olika tider, i olika material och med olika funktioner.

Här finns allt från skåp av allmogekonstnären Johan Bäckström, rikt dekorerade mangelbräden, spektakulära ljuskronor och olikmönstrade trasmattor till nutida Cosplaydräkter och hockeymasker som använts av LHC-spelare.

Mycket av det som visas kommer från museets egna samlingar medan annat är inlån från länets hembygdsföreningar och privatpersoner.

Det blå skåpet är en berättelse i en utställning. En berättelse om föremålens magi och gamla tiders kunskap. Vi tittar på både dåtid och nutid och gläntar dessutom på dörren till framtiden. Följ med de fiktiva personerna Ylva och Viktor på en spännande och innehållsrik resa in i östgötsk folkkonst!

2018 är temaår för folkkonst i Östergötland med utställningar och böcker i ämnet, liksom roliga och kunskapshöjande aktiviteter på temat folkkonst. "Det blå skåpet – en berättelse in i östgötsk folkkonst" är en av utställningarna under detta tema.

Kontakt: Emma Friberg
Kostnad: Ordinarie entréavgift