Visning/guidning|2018.06.12 kl 18:30

Gravfält vid Skjorstad

Vandring vid gravar från äldre och yngre järnålder

Museets arkeolog Ann-Charlott Feldt visar sju gravfält i en serie fornvandringar under sommaren och den tidiga hösten. Arrangeras i samarbete med Länsstyrelsen Östergötland.

Denna gång besöker vi Skjorstads gravfält, strax väster om Tåby samhälle på Vikbolandet. Här finns ett 100-tal gravar från äldre och yngre järnålder.

Från samlingsplatsen går vi en gammal vägsträckning fram till gravfältet. Inte så långt därifrån, vid Tåby skola gjordes spännande fynd vid arkeologiska utgrävningar på 1990-talet.

Koordinat till samlingsplatsen är 58°30'53.0"N 16°20'34.5"E, lägg in koordinaterna i Google Maps. Klicka på vägbeskrivning och skriv in varifrån du startar resan.

Ta med fikakorg!

Vägbeskrivning:
Kör E22 mellan Norrköping och Söderköping. Om du kommer från Norrköping sväng vänster vid Tingstad kyrka. Fortsätt väg 845 förbi kyrkan till Tåby samhälle. Sväng höger in på väg 843 mot Söderköping. Strax efter att bebyggelsen upphört finns samlingsplatsen med plats för parkering på höger sida av vägen.
Om du kommer från Söderköping sväng in på väg 843 vid Klevbrinken och kör nästan ända fram till Tåby samhälle. Du ser samlingsplatsen på vänster sida av vägen. Det finns en liten blå skylt som pekar mot gravfältet vid parkeringen på väg 843.

Kontakt: Ann-Charlott Feldt
Plats/lokal: Skjorstads gravfält, strax väster om Tåby