Workshop/aktivitet|2018.06.25 —2018.06.29

Nördkollo

Ett genusmedvetet teknikläger för tjejer och ickebinära, övernattning sista natten då vi spelar, tittar på film...

Gillar du skapande och vill lära dig att göra egna spel? Är du tjej* i ålder 13-19? Då är Nördkollo något för dig!

Nördkollo är ett sommarläger för dig 13-19 år som definierar dig som tjej, trans eller icke-binär, som vill lära dig mer om teknik och spelutveckling och träffa nya vänner med liknande intressen. Vi bjuder in workshopledare från spelbranschen som delar med sig av sina bästa tips samtidigt som de handleder dig i skapandet av ett datorspel!

När du kommer till Nördkollo blir du en del av ett team som tillsammans kommer på ett spelkoncept, gör egen grafik och musik/ljudeffekter och sedan programmerar spelet. Inga förkunskaper eller tidigare nördighet krävs.

Årets Nördkollo går av stapeln 25-29 juni med spelvernissage på torsdag och övernattning och spelkväll på Östergötlands museum mellan torsdag och fredag.

Tack vare bidrag från Oscar och Maria Ekmans donationsfond, Prins Gustav Adolf och Prinsessan Sibyllas minnesfond samt Stångåstaden kan vi i år göra Nördkollo helt kostnadsfritt för deltagarna!

För mer information kan du gå in på Nördkollos hemsida, där kan du också anmäla dig. För ta del av nyheter, följ gärna Nördkollo på Facebook för att få de senaste nyheterna.

Vill du veta mer kan du höra av dig till Karin Lundahl.

Kontakt: Karin Lundahl
Kostnad: Gratis! Inkl frukost, lunch och fika.
Plats/lokal: Östergötlands museum

Facebook  Löfstad slott >