Utställning|2018.05.05 —2018.09.08

Ting & tankar – del 11

Se framtidens färg och form i Slöjd, hantverk och formgivnings-studenternas utställning, i år med temat hållbarhet

Årets examensutställning av studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning-utbildningen vid Linköpings universitet blir den elfte i rad som visas på museet och den har undertiteln Hållbart avtryck. Sammanlagt 19 studenter ställer ut sina verk, i olika material som textil, metall och trä. Textil är det material som använts av flest studenter.

Utställningen är resultatet av den kunskap som studenterna erhållit genom praktiska arbeten och vetenskapliga studier under tre års tid. Det här är framtidens slöjdare, hantverkare och formgivare, och deras tolkning av ett medvetet, hållbart och personligt hantverk. Kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning är den enda av sitt slag i Sverige.

Programmets studenter utvecklar sina färdigheter inom hantverk och formgivning genom framställning av produkter i bland annat textil, trä och metall. Det praktiska arbetet kombineras med kulturhistoria, reflektioner över hantverksprocesser och vetenskapligt skrivande. Läs mer om ​utbildningen.

Kontakt: Caroline Morgansdotter Blomsten
Kostnad: Ordinarie entréavgift