Vernissage|2018.03.15 kl 18:00

Hemslöjdens folkkonststipendiater

Invigning av utställningen där Karolina Johansson och Ludwig Zackrisson visar ny formgivning med folkkonstinspiration

Anna Åhlin Orwin, projektledare på Hemslöjdens förbundskansli, inviger utställningen där Karolina Johansson och Ludwig Zackrisson visar ny design och formgivning med inspiration från folkkonst i museets samlingar.

I sina konstnärliga verksamheter fokuserar de båda unga formgivarna på att skapa levande slöjd och hantverk i vår tids anda och formspråk, genom möte med dåtida tekniker och tillvägagångssätt. Karolina Johansson arbetar med ”mjukt” material och Ludwig Zackrisson har sina rötter i traditionell träslöjd.

I mars 2017 gav Östergötlands Läns Hemslöjdsförening de båda unga formgivarna var sitt stipendium ur Eckerbergska fonden. De har även fått botanisera bland föremålen i Östergötlands museums magasin, för att inspireras till att skapa levande slöjd och hantverk i vår tids anda.

Karolina Johansson är 25 år, ursprungligen från Västmanland och utbildad på Linköpings universitet inom Slöjd, hantverk och formgivning. Ludwig Zackrisson är 27 år, bosatt i Motala och utbildad vid Linköpings universitet på samma kandidatprogram; Slöjd, hantverk och formgivning.

2018 är det temaår för folkkonst i Östergötland med utställningar, böcker, roliga och kunskapshöjande aktiviteter (på temat folkkonst). Detta är en av utställningarna under folkkonsttemat.

Kontakt: Stefan Hammenbeck
Kostnad: Fri entré vid invigningen