Vernissage|2018.04.21 kl 14:00

Det blå skåpet invigs

Det blå skåpet är en berättelse i en utställning, om föremålens magi och gamla tiders kunskap. Följ med de fiktiva personerna Ylva och Viktor på en resa in i östgötsk folkkonst!

Det blå skåpet är en berättelse i en utställning. En berättelse om föremålens magi och gamla tiders kunskap. Följ med de fiktiva personerna Ylva och Viktor på en resa in i östgötsk folkkonst!

Vårens stora utställning Det blå skåpet invigs med att museichef Olof Hermelin hälsar välkommen. Sedan blir det folkmusik med Marie Länne Persson, regionstyrelsens ordförande Mats Johansson (S) invigningstalar och utställningsproducent Emma Friberg ger en introduktion till utställningen.

Kl 14.45 föreläser bloggaren och journalisten Frida Arnqvist Engström i Wallenbergsalen. Föreläsningen kommer att handla om slöjdens förträfflighet och framtid, om dess kraft och möjligheter och om olika sätt att förändra världen med händerna. Frida Arnqvist Engström utgår framför allt från gerillaslöjdsrörelsens perspektiv, men även från folkkonsten och den traditionella slöjdrörelsen.

2018 är det temaår för folkkonst i Östergötland med utställningar och böcker i ämnet, liksom roliga och kunskapshöjande aktiviteter på temat folkkonst. "Det blå skåpet – en berättelse in i östgötsk folkkonst" är en av utställningarna under detta tema, och den visas under perioden 21/4 2018–3/3 2019.

Kontakt: Emma Friberg
Kostnad: Fri entré vid invigningen