Film/teater/musik|2018.02.11 kl 16:30

Flöjt & piano

Kristina Ersson – flöjt och Rikke Sandberg – piano, spelar musik av bl a Bach och Poulenc.

Kristina Ersson är soloflöjtist i Copenhagen Phil (hele Sjællands symfoniorkester) sedan 2000. Hon kom till Köpenhamn 1994 för att gå på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Toke Lund Christiansen. Förutom orkesterspel har Kristina alltid haft stort interesse för kammarmusik och solokonserter. I många år var hon medlem i blåsarkvintetten Copenhagen Winds. Kristina har fått ett flertal priser och stipendier för sitt spel, de senaste Copenhagen Phils vänförenings hederspris och Sydbanks Regionale og Nationale musikpris.

Rikke Sandberg är en av de mest hyllade unga musikerna i Danmark. Efter sin solistexamen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2002 har hon rosats av kritikerna både för sina soloframträdanden och sina cd-inspelningar. År 2005 tog hon emot det prestigefyllda Anmelderringens Kunstnerpris. Hennes solo-cd från 2005 med verk av Brahms blev utsedd till Årets CD i P2:s musikprogram ”Amadeus” och själv blev hon utnämd till Årets Klassiske Musiker i Dagbladet Politiken. Som solist har hon uppträtt med en mängd orkestrar, både i Danmark och runt om i Europa.

Kristina Ersson och Rikke Sandberg kommer att spela musik av bl.a. C. Ph. E. Bach, J. S. Bach, F. Poulenc och A. Jolivet.

Kontakt: Maria Nordeman
Kostnad: Entré 200:-, medlemmar och studerande 140:-, fri entré för ungdomar under 25 år
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal B, Wallenbergsalen
I samarbete med: Linköpings kammarmusikförening