Vernissage|2017.10.21 kl 14:00

Under samma tak 2017

Landshövding Elisabeth Nilsson inviger 2017 års jurybedömda salong

Under samma tak är en jurybedömd salong med med konst, formgivning, konsthantverk och slöjd som arrangeras på museet vart tredje år. Denna gång visas salongen i Nya galleriet och den har därför fått underrubriken En trappa upp.

Arrangörer är Östgöta Konstförening, Östergötlands museum, Skådebanan och Hemslöjden i Östergötland. Tanken är att salongen ska visa det mesta av det bästa som Östergötlands konstnärer och konsthantverkare skapat under de senaste två åren.

Inbjudan att delta i salongen har riktats till konstnärer, formgivare, konsthantverkare och slöjdare nu boende och verksamma i Östergötland. Även östgötska konststuderande på ort utanför Östergötland har rätt att delta.

250 personer lämnade in 679 verk för bedömning. När juryn gjort sin val återstod 55 verk, gjorda av 42 personer.

Jury: Jan Manker – konstnär och KRO-representant, Helen Agrenius – f d konstintendent vid Jönköpings läns museum och Anna Åhlin – Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund.

Kontakt: Lena Lindgren
Kostnad: Fri entré vid vernissagen
Plats/lokal: Östergötlands museum, Sal N, Nya galleriet
I samarbete med: Östgöta Konstförening, Skådebanan och Hemslöjden i Östergötland